Τα πλαστικά παιχνίδια μπορούν να γίνουν απειλητικά για την υγεία των παιδιών, λόγω των ιών που επιβιώνουν στην επιφάνειά τους.

Οι ειδικοί από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Γεωργίας μέτρησαν πόση ώρα επιζούν οι ιοί στην επιφάνεια των πλαστικών παιχνιδιών.
Όταν τα επίπεδα υγρασίας ήταν 60% οι ιοί επιβίωναν έως και 24 ώρες. Όταν τα επίπεδα της υγρασίας ήταν 40% ο ιοί επιβίωναν στα πλαστικά παιχνίδια δέκα ώρες μετά.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι οι ιοί, όπως αυτός της γρίπης, επιβιώσουν στην επιφάνεια των πλαστικών παιχνιδιών αρκετά ώστε να προκαλούν στα παιδιά λοιμώξεις.

«Οι άνθρωποι σπάνια σκέφτονται ότι μπορεί να κολλήσουν έναν ιό ακουμπώντας ένα αντικείμενο. Πιστεύουν ότι τους “κολλούν” μόνο από άλλους ανθρώπους. Τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα επειδή βάζουν τα χέρια τους αλλά και τα αντικείμενα στο στόμα και το ανασοποιητικό τους σύστημα δεν είναι επαρκώς ανεπτυγμένο» εξηγεί ο επικεφαλής ερευνητής Dr Richard Bearden.

Με βάση αυτά τα δεδομένα οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι απαιτείται μεγαλύτερη προσοχή στην καθαριότητα και την απολύμανση των παιχνιδιών σε μέρη που βρίσκονται πολλά παιδιά, όπως οι χώροι των ιατρείων, οι παιδότοποι και οι παιδικοί σταθμοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ