Κυριάκος Δημητριάδης MD Msc

Ορθοπαιδικός Χειρουργός - Τραυματολόγος

0
2082

Σπούδασε Ιατρική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Υπηρέτησε ως επί εξασκήση ιατρός στο Γ.Ν Λευκωσίας και στη συνέχεια ως ειδικευόμενος γενικής χειρουργικής στο νοσοκομείο Παπαδημητρίου στην Αθήνα. Ειδικεύτηκε για έξι χρόνια στην ορθοπαιδική και τραυματολογία στο ΓΝΑ ΚΑΤ Αθηνών, στη Δ ορθοπαιδική κλινική, στο τμήμα Σκολίωσης και Σπονδυλικής Στήλης, στο τμήμα Μικροχειρουργικής και Άκρας Χείρας και στο Νοσοκομείο Πάιδων Aθηνών «Παναγιώτης και Αγλαία Κυριακού». Εκπαιδεύτηκε σε υψηλό επίπεδο, σε όλο το φάσμα της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής. Σύγχρονη τραυματολογία, ψευδαρθρώσεις μακρών οστών, επιμηκύνσεις με συσκευές ilizarov, χειρουργική σπονδυλικής στήλης και σκολίωση, ολικές αρθροπλαστικές και αναθεώρησεις, χειρουργική παθήσεων άκρου ποδός, παιδοορθοπαιδική, χειρουργική άκρας χείρας, επανορθωτική μικροχειρουργική και συγκολλήσεις άκρων, αρθροσκοπική χειρουργική και αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων.

Μετά την απόκτηση του τίτλου της ειδικότητας υπηρέτησε σε έμμισθη θέση ως Specialty Registrar Trauma and Orthopaedics στο Princess Royal University Hospital (King’s College Hospital NHS Foundation Trust, London, UK) αποκομίζοντας μεγάλη εμπειρία από το NHS UK.

Εκπαιδεύτηκε στο Royal Collage of Surgeons of England στην αρθροπλαστική γόνατος, στην αρθροσκόπηση γόνατος, στις συρραφές μηνισκικών βλαβών, στην αποκατάσταση συνδεσμικών κακώσεων γόνατος (πρόσθιος- οπίσθιος χιαστός σύνδεσμος, έξω γωνία) και στη σύγχρονη μέθοδο αντιμετώπισης των εξαρθρημάτων επιγονατίδας με ανατομική ανακατασκευή του έσω επιγονατιδομηριαίου συνδέσμου. Συμπλήρωσε τρίμηνη εκπαιδευτική άσκηση στην μικροχειρουργική στο εκπαιδευτικό κέντρο «Γαριφαλίδης» του πανεπιστημίου Αθηνών και εκπαιδεύτηκε στα ΑΟ trauma και AO distraction osteogenesis (διατατική οστεογένεση). Εκπαιδεύτηκε στo Universtat de Barcelona (GRECMIP) στις ελάχιστα παρεμβατικές χειρουργικές τεχνικές (διαδερμικές) των παραμορφώσεων του άκρου ποδός. Παρακολούθησε αρκετά εκπαιδευτικά course στo ArthroLap της εταιρίας Arthrex στο Μόναχο σχετικά με αρθροσκόπηση γόνατος, ώμου και ποδοκνημικής.

Ως ορθοπαιδικός χειρουργός έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εκτελεί χειρουργικές επεμβάσεις ολικής αρθροπλαστικής ισχίου και γόνατος και αναθεωρήσεις, αρθροσκοπήσεις γόνατος, ώμου και ποδοκνημικής, χειρουργική  τραύματος και καταγμάτων, χειρουργικές επεμβάσεις στο χέρι, επεμβάσεις ψευδαρθρώσεων και ανακατασκευής κάτω άκρων. Εκτελεί εξατομικευκένες χειρουργικές επεμβάσεις ολικής αρθροπλαστικής γόνατος με τεχνική ελάχιστης παρεμβατικότητας με το σύστημα Visionaire προσαρμοσμένο στην ολική αρθροπλαστική Genesis II της εταιρείας Smith and Nephew. Από το 2012 σε συνεργασία με ορθοπαιδικό χειρουργό Νίκο Χατζηνικολάου εφάρμοσαν διαδερμικές μεθόδους αντιμετώπισης παραμορφώσεων άκρου ποδός σε μεγάλο αριθμό περιστατικών και ανέπτυξαν την τεχνική.

Συμμετείχε σε δεκάδες συνέδρια και σεμινάρια ορθοπαιδικού ενδιαφέροντος στην Κύπρο, Ελλάδα και εξωτερικό είτε παρουσιάζοντας εργασίες, είτε ως οργανωτική επιτροπή και δημοσίευε εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά Eλλάδας και εξωτερικού.

Αποτελεί μέλος της  της παγκόσμιας εταιρείας αρθροσκοπίσεων, χειρουργικής γόνατος και αθλητικών κακώσεων ISAKOS (International Assosiation of Athroscopy, Knee Surgery and Orthopaedic Sports Surgery ) Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογιάς ΕΕΧΟΤ, της Κυπριακής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας ΚΕΧΟΤ, της ομάδας έρευνας και μελέτης της ελάχιστα παρεμβατικής χειρουργικής του άκρου ποδός GRECMIP (Group of Research and Study into Minimally Invasive Surgery of the Foot and Ankle)  του General Medical Council GMC και του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου ΠΙΣ.

Από το Σεπτέμβριο 2012 διατηρεί ιατρείο στην Έγκωμη έναντι Ιπποκράτειου ιδιωτικού νοσοκομείου και συνεργάζεται ως χειρουργός με μεγάλες ιδιωτικές κλινικές και Νοσοκομεία στη Λευκωσία και Λεμεσό (Ιπποκράτειο και Ευαγγελίστρια στη Λευκωσία, Πολυκλινική «Υγεία» στη Λεμεσό και Τίμιος Σταυρός στην Λάρνακα). Από τον Ιούλιο του 2013 συμμετέχει στο πρόγραμμα εφημεριών του Ιδιωτικού Νοσοκομείου Ευαγγελίστρια, ως on call ειδικός ορθοπαιδικός για τα εξειδικευμένα επείγοντα ορθοπαιδικά και τραυματολογικά περιστατικά, εφαρμόζοντας με επιτυχία ελάχιστα παρεμβατικές τεχνικές στην αντιμετώπιση του τραύματος. Από τον Αύγουστο το 2014 αποτελεί συνεργάτη ιατρό στο Αρεταίειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο.

Από τον Απρίλιο του 2014 συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αξιολόγησης  λειτουργικότητας, αναπηρίας και Υγείας (International Classification of Functioning, Disability and Health ICF) του τμήματος κοινωνικής ενσωμάτωσης ατόμων με αναπηρίες (Υπουργείο Εργασίας). Από το 2016 αποτελεί εκπαιδευτή των αξιολογητών ιατρών στο σύστημα ICF.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ