Ανδρέας Μοράκης MD Phd

Ορθοπαιδικός - Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης

Αντρέας Μοράκης MD Phd Ορθοπαιδικός - Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης

Ο κ. Ανδρέας Μοράκης είναι ορθοπαιδικός (ορθοπεδικός) χειρουργός με εξειδίκευση στη χειρουργική της σπονδυλικής στήλης. Εκπαιδεύτηκε στην ειδικότητα της ορθοπαιδικής χειρουργικής στο νοσοκομείο ΚΑΤ, στην Αθήνα και απέκτησε μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση τραυματιών. Είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αντικείμενο τα μεταβολικά νοσήματα των οστών και ιδιαίτερη ενασχόληση την οστεοπόρωση της σπονδυλικής στήλης. Έχει διατελέσει τρία χρόνια επικουρικός επιμελητής και δύο χρόνια επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Σκολίωσης & Σπονδυλικής Στήλης του νοσοκομείου ΚΑΤ πραγματοποιώντας επεμβάσεις και αντιμετωπίζοντας χιλιάδες περιπτώσεων που κάλυπταν όλο το φάσμα των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης.

Από τον Φεβρουάριο του 2012 είναι ιδιώτης ορθοπαιδικός χειρουργός με εξειδίκευση στη σύγχρονη χειρουργική της σπονδυλικής στήλης.

Είναι από τους πρώτους στην Ελλάδα που εκπαιδεύτηκαν στις μικροεπεμβατικές θεραπείες για τις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης (εγχύσεις στη σπονδυλική στήλη, ενδοδισκικές θεραπείες, ενδοσκόπηση σπονδυλικής στήλης), ακολουθώντας ειδική εκπαίδευση το 2005 στο St. Anna Hospital στο Herne της Γερμανίας.

Έκτοτε επισκέφτηκε πολλά κέντρα του εξωτερικού, όπως το κέντρο μικροεπεμβατικής και ενδοσκοπικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης του Dr A. Yeung στην Αριζόνα των ΗΠΑ το 2006 και παρακολούθησε αρκετά σεμινάρια και συνέδρια εμπλουτίζοντας την καθημερινή ιατρική του πρακτική με τις πιο σύγχρονες τεχνικές της ορθοπαιδικής χειρουργικής και ιδιαίτερα της χειρουργικής της σπονδυλικής στήλης.

Συμμετέχει εθελοντικά σε προγράμματα εντοπισμού παραμορφώσεων της σπονδυλικής στήλης (κύφωση, σκολίωση), σε δημόσια σχολεία και σε ερευνητικά προγράμματα που ασχολούνται με τη συντηρητική θεραπεία με κηδεμόνες.

Έχει πλήθος δημοσιεύσεων και διαλέξεων που αφορούν γενικά τις ορθοπαιδικές παθήσεις και ειδικότερα τις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης.

Ασχολείται ιδιαίτερα με τον αθλητισμό και είναι παλιός αθλητής του Taekwondo. Έχει αναλάβει εθελοντικά την παρακολούθηση των αθλητών του ερασιτέχνη Ηλυσιακού (ποδόσφαιρο, βόλεϊ, πόλο, χάντμπολ, κολύμβηση, ξιφασκία, τοξοβολία).

Είναι ενεργό μέλος των κάτωθι επιστημονικών οργανισμών και εταιρειών:

Μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).
Τακτικό μέλος της Eλληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ).
Μέλος του Eλληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης (ΕΛ.Ι.ΟΣ.)
Μέλος της Eλληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών (Ε.Ε.Μ.Μ.Ο.)
Μέλος του International Society of Musculosceletal and Neuronal Interactions (ISMNI).
Mέλος της Ελληνικής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης.
Μέλος της AOSpine – International (διεθνής εταιρεία χειρουργών σπονδυλικής στήλης).
Mέλος της Society for Minimally Invasive Spine Surgery (SMISS) (διεθνής εταιρεία μικροεπεμβατικής χειρουργικής της σπονδυλικής στήλης).

Ορθοπαιδικός - Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης, Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων 421Α, Aθήνα, Ελλάδα, Τηλέφωνο: 0030210 6000244

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ