Αρχική Ειδήσεις Καθάρισμα σπιτιού: Οι επιπτώσεις στην υγεία των πνευμόνων

Καθάρισμα σπιτιού: Οι επιπτώσεις στην υγεία των πνευμόνων

0
Καθάρισμα σπιτιού: Οι επιπτώσεις στην υγεία των πνευμόνων

Ένα καθαρό σπίτι αναμφίβολα συμβάλλει στην υγεία και την ποιότητα ζωής. Αν είστε όμως υπερβολικά σχολαστικοί με την καθαριότητα του σπιτιού σας, πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό εγκυμονεί και κινδύνους για την υγεία σας.

Τα αποστειρωμένα σπίτια διαταράσσουν τη σχέση μας με τα βακτήρια και τα παράσιτα που βρίσκονται στο περιβάλλον, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος αλλεργιών.

Νέα νορβηγική έρευνα καταδεικνύει ένα ακόμη πιο σοβαρό κίνδυνο. Επιστήμονες εξέτασαν 5.000 γυναίκες σε διάστημα 20 ετών.

Διαπίστωσαν ότι όσες ασχολούνταν με το καθάρισμα επαγγελματικά είχαν κατά 17% μειωμένη λειτουργικότητα των πνευμόνων.

Και οι γυναίκες όμως που ασχολούνταν με την οικιακή καθαριότητα, είχαν κατά 14% μείωση στην πνευμονική λειτουργία.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στη διάρκεια της καθαριότητας οι πνεύμονες εκτίθενται σε χημικούς παράγοντες, όπως η αμμωνία, που ερεθίζουν τους αεραγωγούς, καθώς και άλλες ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αναπνευστικές αντιδράσεις.

Οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Bergen εξηγούν ότι όταν χρησιμοποιούμε σπρέι καθαρισμού θα πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης, ενώ επισημαίνουν ότι συγκριτικά τα μαντηλάκια καθαρισμού εκλύουν λιγότερες πτητικές ουσίες. Επίσης συνιστούν τον καλό αερισμό των χώρων κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το καθάρισμα.

Η έρευνά τους θα παρουσιαστεί στο Διεθνές Συνέδριο της Ευρωπαικής Αναπνευστικής Εταιρίας στο Λονδίνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ