Τί είναι η ισχιαλγία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ;

Είναι ένας έντονος πόνος που ξεκινά από τη μέση και ακτινοβολεί στο πίσω μέρος του γλουτού και του ποδιού. Προκαλείται από την πίεση του ισχιακού νεύρου, ένα νεύρο το οποίο ξεκινά πίσω, χαμηλά στη μέση και πηγαίνει προς τα κάτω και πίσω σε κάθε πόδι.

Η ισχιαλγία είναι πιο συχνή στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο της κύησης, όπου το έμβρυο (μωρό) ασκεί πίεση στο ισχιακό νεύρο.

Ποία είναι τα σημεία ισχιαλγίας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ;

Η διαφορά από τους άλλους τύπους πόνου στη μέση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ότι στην ισχιαλγία ο πόνος είναι οξύς και ακτινοβολεί από την μέση πίσω στον γλουτό και κάτω στο πόδι.

Υπάρχουν οποιεσδήποτε διαγνωστικές εξετάσεις για την διάγνωση της ισχιαλγίας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης; 

Η διάγνωση της ισχιαλγίας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι και κυρίως κλινική, βασίζεται  δηλαδή συνήθως στα συμπτώματα που έχουμε και στον χαρακτηριστικό οξύ πόνο που ακτινοβολεί πίσω στον γλουτό και στο πόδι,  ενώ παράλληλα δε μπορούμε να σηκώσουμε το πόδι και το νιώθουμε να μουδιάζει.

Πόσο συχνή είναι η ισχιαλγία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ;

Πολύ συχνή. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν ένα τουλάχιστο επεισόδιο ισχιαλγίας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Γιατί έπαθα ισχιαλγία κατά την εγκυμοσύνη; 

Δεν έχεις κάνει κάτι για να πάθεις ισχιαλγία εκτός του ότι έχεις μείνει έγκυος και μεγαλώνεις ένα μωρό στην κοιλιά σου.

Πώς η ισχιαλγία θα επηρεάσει  το μωρό;

Δεν θα επηρεάσει καθόλου, το μωρό θα είναι μια χαρά.

Πόσο διαρκεί η ισχιαλγία κατά την εγκυμοσύνη;

Ένα επεισόδιο ισχιαλγίας κρατάει συνήθως μερικές μέρες.

Πρέπει να επισκεφθώ γιατρό ;

Επειδή ο πόνος στη μέση και η ισχιαλγία μερικές φορές έχουν και άλλες αιτίες απαραίτητος είναι ένας έλεγχος από τον γυναικολόγο σας για να αποκλειστούν προβλήματα από την εγκυμοσύνη. Στην συνέχεια ο γυναικολόγος θα κρίνει αν θα σας παραπέμψει σε ορθοπαιδικό για περαιτέρω έλεγχο και αντιμετώπιση.

Ποίος είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσω την ισχιαλγία κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης ;

Μια ζώνη εγκυμοσύνης μπορεί να μην είναι τόσο βολική αλλά στην πραγματικότητα ανυψώνει την μήτρα  και μπορεί να μειώσει λίγο τα συμπτώματα. Η λήψη παρακεταμόλης μπορεί να βοηθήσει επίσης. Βοηθάει να ξαπλώνουμε με λυγισμένα τα γόνατα στην πλευρά που δεν πονάει. Μερικές γυναίκες βρίσκουν ότι η εφαρμογή ζέστης ή κρύου ανακουφίζει ( με προσοχή όχι πάνω από 10 -15 λεπτά και όχι στους δύο τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης γιατί θα μπορούσαν να προκαλέσουν πρώιμες οδύνες). Τέλος η φυσικοθεραπευτική αντιμετώπισημπορεί να βοηθήσει σημαντικά.

Τι μπορώ να κάνω κάνω για να προλάβω την ισχιαλγία κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Δυστυχώς δεν είναι και πολλά που μπορούν να γίνουν, είναι μια παρενέργεια της εγκυμοσύνης, μπορούμε όμως να αποφεύγουμε να σηκώνουμε πολλά βάρη και τις απότομες κινήσεις, ενώ ειδική γυμναστική για εγκύους βοηθάει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ