Η εξάπλωση της τρισδιάστατης εκτύπωσης τη χρονιά που μας πέρασε αποτελεί σίγουρα ένα από τα σημαντικότερα βιομηχανικά επιτεύγματα, για πολλούς την αρχή μιας νέας βιομηχανικής επανάστασης.

Η τριασδιάστατη εκτύπωση έχει όμως τη δυνατότητα να φέρει και επανάσταση στην ιατρική, καθώς η τρισδιάστατη τεχνολογία δοκιμάζεται ολοένα και περισσότερο και με μεγάλη επιτυχία, για την δημιουργία εμφυτευμάτων για χειρουργικές επεμβάσεις.

Με τρισδιάστατη εκτύπωση έχουν δημιουργηθεί πρόσφατα εμφυτεύματα για αποκατάσταση οστικών ελλειμμάτων σε όγκους οστών, οστικών ελλειμάτων κρανίου, άνω και κάτω γνάθου, ενώ δημιουργούνται εξατομικευμένα εμφυτεύματα σπονδυλικής στήλης.

Με τη χρήση τρισδιάστατης εκτύπωση μπορούν να δημιουργηθούν εξατομικευμένοι οδηγοί ολικής αρθροπλαστικής γόνατος η χρήση των οποίων μπορεί:

  • να βοηθήσει τον χειρουργό να τοποθετήσει με μεγάλη ακρίβεια τις προθέσεις, ώστε η πιθανότητα αστάθειας της αρθροπλαστικής και πόνου να μειώνεται.
  • επιτρέπει η επέμβαση να γίνει με μικρότερη τομή και τραύμα, γρηγορότερα ( μείωση χειρουργικού χρόνου ), με λιγότερη απώλεια αίματος και μείωση πιθανότητας λοίμωξης.
  • να βοηθήσει στη πολύ γρήγορη επάνοδο του ασθενή στην καθημερινότητα.
  • να συμβάλει στην αύξηση της διάρκειας ζωής της αρθροπλαστικής.

Ελπίζουμε σύντομα η ευρεία εφαρμογή των μεθόδων αυτών να μειώσει το κόστος για να μπορέσουμε να τις εφαρμόσουμε και σε ασθενείς στην Κύπρο.

Στο βίντεο παρουσιάζεται η διαδικασία παραγωγής οδηγών αρθροπλαστικής γόνατος με 3D εκτύπωση.

[kad_youtube url=”https://www.youtube.com watch?v=mly6bYaNGok” ]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ