Οι γιορτές πλησιάζουν και όλοι σιγά σιγά μπαίνουμε στο πνεύμα τους, προετοιμάζοντας όχι μόνο τους χώρους του σπιτιού μας αλλά και τον εαυτό μας. Προλαβαίνουμε όμως να διώξουμε την κούραση της όψης και της καθημερινότητάς μας, ώστε να είμαστε πιο όμορφοι και λαμπεροί στα πάρτυ και τα ρεβεγιόν των ημερών που έρχονται;

«Υπάρχει αρκετός χρόνος ακόμη για να ανανεωθούμε και να “σβήσουμε” τον χρόνο που πέρασε, με τη βοήθεια νέων, μη επεμβατικών τεχνικών οι οποίες προσφέρουν επαναστατική ανάπλαση του δέρματος και σημαντική, μακροχρόνια βελτίωση στην γενική υφή του, στις ρυτίδες, στις ουλές και σε κάθε σημάδι πάνω του», λέει η Δρ. Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, πλαστική χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).

Η πρώτη από αυτές τις τεχνικές είναι τα λέιζερ νέας γενιάς που γίνονται με εξελιγμένης τεχνολογίας μηχανήματα και συμβάλλουν σε πολλαπλές ενδείξεις όπως ανάπλαση–ανανέωση του δέρματος, αναζωογόνηση, σύσφιξη, θεραπεία ουλών ακμής, θεραπεία φωτογήρανσης, εξάλειψη δυσχρωμιών, κηλίδων και πανάδων, και περιορισμός των διεσταλμένων πόρων.

Η θεραπεία με λέιζερ είναι μια ανώδυνη διαδικασία που μεταβάλλει τη δομή του ιστού κάτω από την επιδερμίδα, δημιουργώντας έτσι τις καλύτερες συνθήκες για αναγέννηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Η διαφορά είναι εμφανής από την πρώτη κιόλας εφαρμογή, με το αποτέλεσμα να γίνεται προοδευτικά ολοένα καλύτερο.

Η μέθοδος είναι σχετικά γρήγορη και δεν αφήνει καμία εμφανή πληγή στο δέρμα. Έτσι, το άτομο επανέρχεται πλήρως στις καθημερινές δραστηριότητές τους τοποθετώντας μία ενυδατική κρέμα, την αντηλιακή του και ίσως λίγο makeup(για όποιον το χρησιμοποιεί).

Το σημαντικότερο όφελος της θεραπείας με λέιζερ είναι το γεγονός ότι το κολλαγόνο και οι ίνες της ελαστίνης του δέρματος συνεχίζουν αδιάκοπα να αναγεννώνται και να βελτιώνονται για μήνες μετά το πέρας των συνεδριών. Ο αριθμός των απαιτούμενων συνεδριών εξαρτάται από τη φύση του εκάστοτε προβλήματος.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα δέρμα πιο φωτεινό, νεανικό, αναγεννημένο και σφριγηλό με τις διάφορες βλάβες να έχουν μειωθεί δραματικά, εάν δεν έχουν εξαφανιστεί εντελώς.

Ειδικά για τις ρυτίδες έκφρασης στο μέτωπο, το μεσόφρυο, τα μάτια και το λαιμό γίνεται επίσης ενέσιμη θεραπεία με τη γνωστή σε όλους αλλαντοτοξίνη, το αποτέλεσμα της οποίας διαρκεί (ανάλογα, βέβαια, με το περιστατικό) επί περίπου 5-6 μήνες.

Η διαδικασία είναι απλή και δεν διαρκεί περισσότερο από 5 λεπτά. Η θεραπεία είναι κατάλληλη για κάθε ηλικία, εφόσον εμφανίζονται έντονα ρυτίδες έκφρασης. Στην εποχή μας είναι πιο θεμιτά τα φυσικά αποτελέσματα με στόχο την πρόληψη και την αναστροφή των βλαβών ανάλογα με την προσωπικότητα και την ηλικία κάθε ατόμου.

Για την αντιμετώπιση των βαθιών ρυτίδων, των «κενών», των ημιατροφικών σημείων κ.λπ. χρησιμοποιούνται τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως, τα οποία είναι κατάλληλα και για τη διόρθωση λεπτών ρυτίδων γύρω απο τα μάτια και το στόμα, βαθιών ρινοχειλικών ρυτίδων, αύξηση όγκου ή και περιγράμματος των χειλιών, αύξηση όγκου ζυγωματικών και διόρθωση του περιγράματος του προσώπου. Η τοποθέτηση είναι ανώδυνη και τα αποτελέσματα εντυπωσιακά και με μεγάλη διάρκεια.

Οι μεσοθεραπείες είναι μία άλλη μέθοδος που επιλύει προβλήματα κάθε ηλικίας. Μπορούν να εφαρμοστούν και να αντιμετωπίσουν προβλήματα αφυδάτωσης, λεπτών γραμμών, θαμπής όψης κ.λπ. Προκαλούν αντιγήρανση, συγκρατούν το νερό κάτω απο το δέρμα και διατηρούν την επιδερμίδα λεία, ενυδατωμένη και νεανική. Οι μεσοθεραπείες είναι μια μέθοδος ασφαλής και γρήγορη, και εφαρμόζονται στο πρόσωπο, γύρω από τα μάτια, στο λαιμό, στο ντεκολτέ και στα χέρια.

Η φυσική μορφή τους είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP, με την οποία εγχέονται αυξητικοί παράγοντες τους οποίους παίρνουμε από το αίμα του ασθενή με μία απλή αιμοληψία.

Φυσικό αποτέλεσμα και πρωτόγνωρη λάμψη ακόμα και ύστερα από ένα χρόνο μπορεί να αποκτήσει κανείς με μεθόδους όπως η λιπομεταφορά και οι εγχύσεις βλαστοκυττάρων, ενώ η ανόρθωση του προσώπου με νήματα επίσης είναι μια δελεαστική λύση ειδικά για όσους φοβούνται το χειρουργικό λίφτινγκ προσώπου.

Η διαδικασία τοποθέτησης των νημάτων είναι σύντομη και ελάχιστα επεμβατική. Γίνεται με τοπική αναισθησία στο ιατρείο, όπως όλες οι παραπάνω θεραπείες, και δεν έχει επιπλοκές εφόσον πραγματοποιείται από εξειδικευμένο ιατρό. Τα νήματα που διατίθενται στο εμπόριο είναι πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους, αφού μπορεί να είναι απλά, με κώνους, PDO, με κόμπους COGS, APTOS, PDOSPIDER WEB κ.λπ.

Συνοπτικά, με όλες αυτές τις μεθόδους μεμονωμένα ή σε συνδυασμούς μπορούν άνδρες και γυναίκες να απαλλαγούν από ρυτίδες, χαλάρωση και οτιδήποτε τους ενοχλεί στο δέρμα τους, δίχως να «παγώσουν» την έκφρασή τους και αποκτώντας ένα φυσικό, φωτεινό και λαμπερό λουκ χωρίς τίποτε το εξεζητημένο. Και όλ’ αυτά μπορούν να επιτευχθούν στο ιατρείο, δίχως πόνο και ταλαιπωρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ