Της Μαργαρίτας Μπουλούμπασης, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Επιστημονική Υπεύθυνη Διαιτολογικής Μονάδας Λόγω Διατροφής Λάρισα (Αλκαζάρ)

 

Τα εδέσματα που πρέπει να επιλέξουμε  στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

1ο μυστικό: Ενυδατωθείτε σωστά. Πιείτε ένα ποτήρι νερό μισή ώρα πριν το γεύμα και μην το παρακάνετε με την κατανάλωση αλκοόλ κατά την διάρκεια του γεύματος. Προτιμήστε το κόκκινο κρασί καθώς περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά. Παρ’ όλα αυτά καταναλώστε το με μέτρο καθώς το αλκοόλ μας παρέχει πολλές θερμίδες.

2ο μυστικό: Ξεκινήστε το γεύμα σας πάντα με τη σαλάτα. Τα λαχανικά, θα σας ”γεμίσουν” με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, και επιπλέον θα σας χορτάσουν τόσο ώστε να μην υπερβάλετε στην ποσότητα του κυρίους πιάτου.

3ο μυστικό: Στο κυρίως πιάτο, αυτά που θα επιλέξετε θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν όλες τις κατηγορίες (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπαρά). Αποφύγετε τα ”κακά” λιπαρά, δηλαδή τα τηγανητά και τις σως, και προτιμήστε το ελαιόλαδο.

4ο μυστικό: Διαλέξτε το επιδόρπιο με τα λιγότερα λιπαρά και θερμίδες. Καταναλώστε ένα μικρό κομμάτι. Καλό θα ήταν να αποφύγετε γλυκά με βούτυρο και πολλή ζάχαρη, καθώς η βασιλόπιτα παραμονεύει!

5ο μυστικό: Τις ημέρες πριν και μετά τα γεύματα των εορτών προσπαθήστε να καταναλώσετε πολλά φρούτα και λαχανικά. Ενυδατωθείτε σωστά και περπατήστε, κάνει καλό!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here