Βγείτε έξω !
O Sh. Achor υποστηρίζει ότι ο φρέσκος αέρας επηρεάζει τη διάθεσή μας, μάλιστα ενισχύει επιπρόσθετα τη μνήμη και την παραγωγικότητά μας. 20΄αρκούν!

Βοηθήστε τους άλλους 
100 ώρες ετησίως ή 2 ώρες εβδομαδιαίως είναι ο χρόνος που θα ’πρεπε να αφιερώνουμε βοηθώντας άλλους προκειμένου να «εμπλουτίσουμε» τη ζωή μας.

Χαμογελάστε
Το χαμόγελο από μόνο του μας κάνει να νιώθουμε όμορφα αλλά είναι ακόμη σημαντικότερο να κάνουμε ταυτόχρονα θετικές σκέψεις.

Οργανώστε ένα ταξίδι 
Φαίνεται πως το να οργανώσουμε ένα ταξίδι επηρεάζει θετικά τη διάθεσή μας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το περιοδικό Applied Research in Quality of Life.

Κάντε διαλογισμό!
Θεωρείται σημαντικός για βελτίωσης της εστίασης προσοχής, πνευματικής διαύγειας και προσοχής, καθώς και της ηρεμίας. Αλλά επηρεάζει και την ευτυχία.

Να είστε ευγνώμονες 
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να «θυμόμαστε» να νιώθουμε ευγνωμοσύνη. Για παράδειγμα μπορούμε να σημειώνουμε τα πράγματα για τα οποία είμαστε ευγνώμονες, ή να τα συζητάμε με φίλους.

Σωματική άσκηση 
Βάλτε τη σωματική άσκηση στη ζωή σας…7 λεπτά καθημερινά αρκούν.

Να κοιμάστε περισσότερες ώρες
Τα αρνητικά συναισθήματα τα επεξεργάζεται η αμυγδαλή (του εγκεφάλου), τα θετικά ή ουδέτερα, ο ιππόκαμπος. Η έλλειψη ύπνου επηρεάζει περισσότερο τον ιππόκαμπο παρά την αμυγδαλή. Αποτέλεσμα είναι οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται αρκετές ώρες, να μη θυμούνται ευχάριστες εμπειρίες, αλλά με μεγάλη ευκολία φέρνουν στη μνήμη τους οτιδήποτε δυσάρεστο.

 Μετακομίστε πιο κοντά στον χώρο εργασίας.
Η μετακίνηση στον χώρο εργασίας μπορεί να επηρεάζει δραματικά τη διάθεσή μας.

Αφιερώστε χρόνο στην οικογένεια και τους φίλους σας –προτού να είναι πολύ αργά!
Για όσους βρίσκονται κοντά στον θάνατο ένα από τα 5 πράγματα για τα οποία λυπούνται είναι ότι δεν αφιέρωσαν χρόνο στην οικογένειά τους. Έρευνες έχουν δείξει επίσης ότι είναι πολύ σημαντικός ο χρόνος με φίλους – ακόμη και για τα εσωστρεφή άτομα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ