Με την εξέλιξη της ιατρικής, της τηλεϊατρικής, των νέων μεθόδων θεραπείας με μειωμένη  παρεμβατικότητα, και τη συμπίεση του χρόνου αποθεραπείας, ένα νέο είδος νοσοκομείου εμφανίζεται. Το νοσοκομείο χωρίς κρεβάτια. Ο ασθενής δε χρειάζεται πλέον, να παραμείνει το βράδυ στο νοσοκομείο για θεραπεία.

Ένα τέτοιου είδους νοσοκομείο, έχει τις δυνατότητες των παραδοσιακών νοσοκομείων, όπως χειρουργεία, εξωτερικά ιατρεία, πρώτες βοήθειες, εξελιγμένα συστήματα απεικόνισης και διάγνωσης, ωστόσο διαφέρει στο ότι δεν έχει θαλάμους νυχτερινής νοσηλείας, δηλαδή οι ασθενείς δεν μένουν το βράδυ στο νοσοκομείο προκειμένου να νοσηλευτούν.

“Η μείωση κόστους και η μείωση της πιθανοτήτας ενδοσοκομειακών λοιμώξεων είναι απ’ τα βασικά προτερήματα”, είπε ο Dr Akram Boutros, CEO της MetroHealth System, εταιρείας που δημιούργησε πρόσφατα ένα νοσοκομείο χωρίς κρεβάτια, κόστους $48.000.000 κοντά στο Cleveland των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο αναμένεται να εξυπηρετήσει 3.000 ασθενείς τον πρώτο χρόνο. “Οι ασθενείς πηγαίνουν αμέσως σπίτι, σε ασφαλές περιβάλλον, όπου ο χρόνος αποκατάστασης είναι συντομότερος”.

Σκεφτείτε μόνο το άγχος των παιδιών όταν πρέπει να μεταφερθούν σε κάποιο μεγάλο νοσοκομείο!

Με την ανάπτυξη της τηλεϊατρικής και των κινητών μονάδων φροντίδας, δίνεται η δυνατότητα παροχής φροντίδας στον εκάστοτε ασθενή στο δικό του χώρο, εξασφαλίζοντας μια λιγότερο τραυματική και σαφώς καλύτερη εμπειρία.

Στο St Louis, στο Εικονικό (virtual) Ιατρικό Κέντρο που έχει πρόσφατα δημιουργηθεί, υπάρχουν 330 επαγγελματίες υγείας που παρακολουθούν (monitoring) ζωντανά (realtime) χιλιάδες βαρέως πάσχοντος καρκινοπαθείς, εξ αποστάσεως.

ΤηλειατρικήΤέλος σε πολλά νοσοκομεία αυξάνεται η χρήση της τηλεϊατρικής στα εξωτερικά ιατρεία, για επανεξετάσεις των ασθενών από το χώρο του σπιτιού.

Η αντίληψή μας, σχετικά με τα παραδοσιακά νοσοκομεία, αλλάζει σιγά σιγά ολοκληρωτικά. Με την πρόοδο της τεχνολογίας, στο μέλλον ίσως να μην χρειάζεται να πηγαίνουμε στο νοσοκομείο για ιατρική φροντίδα και χειρουργικές επεμβάσεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ