Μέσω ενός αθλητικού μασάζ ο αθλητής βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος όπως και να ανακουφιστεί από την ένταση της προπόνησης. Παράλληλα μπορεί να μειώσει τους καρδιακούς παλμούς και την πίεση αφού μέσω του μασάζ ήρεμα. Το μασάζ είναι χρήσιμο σε όλα τα στάδια της ενός αθλητή κατά την διάρκεια της προετοιμασίας και της διεξαγωγής ενός αγώνα όπως και αμέσως μετά.
Στο στάδιο της προετοιμασίας η στη φάση της προπόνησης χρησιμοποιείται το αθλητικό μασαζ για καλύτερη αποκατάσταση και προετοιμασία του σώματός του αθλητή για να δεχθεί την επόμενη έντονη προπόνηση ή τον αγώνα ενώ παράλληλα συμβάλλει στην πρόληψη των τραυματισμών
Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται ποικίλουν ανάλογα με τον στόχο, την ένταση που έχει ο αθλητής, την προετοιμασία η αποθεραπεία που πρέπει να ακολουθήσει αλλά σε γενικές γραμμές στοχός είναι
η αποκατάσταση του όργανισμού του αθλητή.
Το αθλητικό μασάζ είναι μια ξεχωριστή ειδικότητα και αυτός που ασκεί την πρακτική εκτός από τις γνώσεις του μυοσκελετικού συστήματος θα πρέπει να είναι επίσης γνώστης της φυσιολογίας της άσκησης και της θεραπείας, έτσι συστήνεται όπως αυτό γίνεται από επαγγελματίες του κλάδου. Μέσω της σωστής προετοιμασίας και ενός σωστού αθλητικού μασάζ οι αθλητές είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν τις δυνατές και έντονες απαιτήσεις των προπονήσεων όπως και του αγώνα.

Μετά το τέλος του αγώνα γίνεται η απαραίτητη αποθεραπεία για να επιτύχουμε τη γρήγορη απομάκρυνση των μεγάλων ποσοτήτων γαλακτικού οξέος που έχουν αποθηκευθεί στους μυς, και έτσι να επαναφέρουμε την αρχική ελαστικότητα του σώματος.

Σε γενικές γραμμές μέσω του αθλητικού μασάζ εφαρμόζονται διάφοροι χειρισμοί στους αθλητές , που βασίζονται στις αρχές της ανατομίας και φυσιολογίας Ο φυσιοθεραπευτής με επιδέξιους χειρισμούς και μάλαξη στα μαλακά μόρια, στους ιστούς, στους μυς, στους συνδέσμους και στις αρθρώσεις, συμβάλλει στην καλύτερη αποκατάσταση του οργανισμού μας. Το αθλητικό μασάζ γίνεται για να βοηθήσει τον αθλητή να επανέλθει σε άριστη σωματική κατάσταση . Ο σκοπός του είναι να προλαμβάνει μυικά προβήμτα και να χρησιμοποιείται σαν θεραπεία συντήρησης για να διατηρούνται οι μυς σε καλό επίπεδο και να βοηθά στον να φευγουν οι περιττές ουσίες που εκρήνονται από τους μυες μέσω της λεμφικής οδού. Ενας συνδιασμος μασαζ με διατασεις και παγοθεραπεία είναι ότι καλύτερο ειδικά μετά το τέλος του αγώνα. Η εμπειρία που έχουμε με τοπικές και διεθνή ομαδες μας το αποδικνείουν καθημερινά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ