Το σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης είναι πολύ  συχνό στις ηλικίες των 25 μέχρι 50 ετών με τις γυναίκες να πάσχουν περισσότερο από τους άνδρες  σύμπτωμα σε διάφορες ηλικιακές ομάδες η διάγνωση του συνδρόμου τίθεται σε πολύ λιγότερους από τους αιτιώμενους κόπωση ασθενείς. Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από γενικευμένη κόπωση  διάρκειας 6 μηνών και πάνω

Η διάγνωση

Η διάγνωση γίνεται από γιατρό αλλά από φυσιοθεραπευτικής αντιμετώπισης μπορούμε να συμβάλουμε στην βελτίωση ποιότητας ζωής του ανθρώπου. Το άτομο που πάσχει από το σύνδρομο αυτό κουράζεται πιο εύκολα σε κάθε προσπάθεια κίνησης ή δραστηριότητας.

Τα κύρια συμπτώματα που μπορεί να εκδηλωθούν είναι:

Κόπωση που διαρκεί 6 μήνες ή περισσότερο με συχνούς πονοκεφάλους, μυϊκή αδυναμία, δυσκολία συγκέντρωσης, διαταγμένος ύπνος και ως συνήθως ένας γενικευμένος πόνος στο  σώμα.

 Εδώ υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ της διάγνωσης του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης και της ινομυαλγίας. Μελέτες έχουν δείξει ότι το 50% έως 80% των ανθρώπων που διαγιγνώσκονται με το πρώτο μπορεί να πάσχουν και από το δεύτερο. Και στις δυο καταστάσεις ο πόνος είναι διάχυτος.

Φυσικοθεραπευτική Αντιμετώπιση:

Ο φυσικοθεραπευτής ετοιμάζει ένα πλάνο θεραπείας και άσκησης  που θα βοηθήσει στη μείωση της δυσφορίας και στην αύξηση της λειτουργικότητάς σας στις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής να βελτιώσει την ποιότητα ζωής  και να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα της κούρασης . Μέσα από αυτό σαν φυσικοθεραπευτές προτείνουμε άσκηση με θεραπευτικό πιλάτες που σταδιακά θα βελτιώσει προοδευτικά την αντοχή και τη μυϊκή δύναμή αλλά και να μειώσει τον πόνο και θα αυξήσει την αντοχή

Για τους εντελώς αγύμναστους καλό θα ήταν να ξεκινούν με διατάσεις και ολιγόλεπτη αεροβική άσκηση, τόση ώστε να μην νιώθουν εξαντλημένοι την επόμενη ημέρα. Με την πάροδο του χρόνου, η φυσική κατάσταση βελτιώνεται σταθερά και η ανοχή στην κόπωση αυξάνεται.

Σαν φυσιοθεραπευτές προτείνουμε εναλλακτικές θεραπείες όπως ο βελονισμός και  το μασάζ που έχουν  αποδειχθεί ωφέλιμες σε αρκετούς ασθενείς με σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.

Το φυσικοθεραπευτήριο Physiolife σε συνεργασία με κλινικό διαιτολόγο προσφέρει συνδυασμό φυσικοθεραπείας, άσκησης και διατροφής για την καλύτερη αντιμετώπιση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ