Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Εταιρεία Ορθοπεδική Ποδιού και Ποδοκνημικής , τα άτομα με προβλήματα στα κάτω άκρα τείνουν να είναι βαρύτερα από άτομα χωρίς τέτοιου είδους προβλήματα.

Το γεγονός υποδηλώνει ότι τα περιττά κιλά είναι επιβλαβή για την υγεία των ποδιών.
AdTech AdΈρευνα για τη σχέση σωματικού βάρους και υγείας των κάτω άκρων, συμπεριέλαβε 6.157 με μέσο όρο ηλικίας τα 35 έτη και μέσο Δείκτη Μάζας Σώματος 28, που τους κατέτασσε στα υπέρβαρα άτομα.Εκείνοι που δήλωσαν ότι είχαν πόνους στα πόδια και τους αστραγάλους, είχαν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στα κάτω άκρα ή είχαν συμβουλευθεί ιατρό για τους πόνους στα πόδια, έτειναν να είναι βαρύτεροι από άτομα που δεν ανέφεραν παρόμοια προβλήματα.Επιπλέον, περισσότερα από τέσσερα στα δέκα άτομα με προβλήματα στα πόδια και τους αστραγάλους, πίστευαν ότι είχαν πάρει περιττά κιλά πριν την έναρξη των προβλημάτων.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, τα πιο συχνά προβλήματα μεταξύ των υπέρβαρων ατόμων είναι η αρθρίτιδα στους αστραγάλους και προβλήματα στους τένοντες και τις αρθρώσεις.

Τα άτομα που είχαν περιττά κιλά ανέφεραν επίσης περισσότερη οπίσθια τενοντίτιδα στο οστό της κνήμης ή πόνο στον τένοντα που διατρέχει τον αστράγαλο και το πόδι.

Οι γυναίκες με προβλήματα στα πόδια και τους αστραγάλους έχουν περισσότερες πιθανότητες να επισκεφθούν κάποιον ειδικό, να αλλάξουν παπούτσια κατόπιν ιατρικής συμβουλής και να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Οι άνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να φορούν ορθοπεδικούς πάτους και να αναφέρουν πόνο προκαλούμενο από συγκεκριμένο τραυματισμό.

Η κλινική εμπειρία αποδεικνύει ότι η απώλεια βάρους μπορεί να ανακουφίσει σημαντικά τους ασθενείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ