Ένα νέο υπερσύγχρονο ακτινολογικό σύστημα προστέθηκε στο ορθοπαιδικό ιατρείο του Κυριάκου Δημητριάδη στη Λευκωσία, με σκοπό την έγκαιρη και σαφή διάγνωση περιστατικών με ορθοπαιδικά προβλήματα.
Ολοκληρωμένο σύστημα ψηφιακής ακτινογραφίας στο ιατρείο dkorhosurgery
Πρόκειται για το σύστημα εκπομπής ΜΕΧ+100 το οποίο συνδυάζεται με ψηφιακό panel 1717SGC/SCC (Digital retrofit panel for stationary xray) της Εconet Germany, ένα απεικονιστικό σύστημα υψηλής ευκρίνειας που υπόσχεται άριστες ψηφιακές ακτινογραφίες. Αποτελεί ένα ψηφιακό σύστημα υπερύψηλης ευαισθησίας με αυτόματο σύστημα υπολογισμού της δόσης, το οποίο διασφαλίζει ότι οι λήψεις λαμβάνονται με την ελάχιστη δυνατή δόση ακτινοβολίας, σε συνδυασμό πάντα με τη μέγιστη διακριτική ικανότητα και άριστης ποιότητας ακτινογραφίες.
ΜΕΧ+ σύστημα εκπομπής και ψηφιακό πάνελ 1717SGC/SCC
Η επικοινωνία της ψηφιακής κασέτας (flat panel) και του υπολογιστικού συστήματος για την μεταφορά δεδομένων και ανασχηματισμό της ακτινογραφίας είναι άμεση. Απαιτούνται μόνο λίγα δευτερό­λεπτα και ανάλογα με το σημείο στο οποίο πρέπει να γίνει η ακτινογραφία, μπορεί να είστε όρθιοι, καθιστοί ή ξαπλωμένοι, και ένα μηχάνημα «φωτογραφίζει» με ακτίνες Χ το σημείο με το πρόβλημα.
Η εικόνα μεταδίδεται άμεσα σε μορφή DICOM στο σύστημα mex+ aquision  όπου γίνεται η ανάλυση επεξεργασία και στην συνέχεια στο σύστημα διαχείρισης και αποθήκευσης εικόνων PACS του ιατρείο (Orthanc Dicom Server).
Η διαδικασία είναι πολύ απλή και γρήγορη. Οι ακτινογραφίες μπορούν να δοθούν σε CD, USB η να σταλούν άμεσα σε email.
Οι ψηφιακές ακτινογραφίες δίνονται σε πλήρη Dicom μορφή σε υψηλή ανάλυση σε ειδικό USB. Στο USB 4GB μπορεί να αποθηκευτούν επιπλέον υπερηχογραφήματα, άλλες ακτινογραφίες, ΜRI κτλ.
Πλεονεκτήματα ψηφιακής ακτινογραφίας  (Digital Radiology – DR)
σε σχέση με την κλασική ακτινογραφία σε film ή την μέχρι τώρα χρησιμοποιούμενη από τα περισσότερα ακτινολογικά κέντρα Computer Radiology (CR) στην οποία γίνεται ψηφιοποίηση του αναλογικού film
  • υψηλότερης ευκρίνειας και αντίθεσης εικόνες
  • με λιγότερη ακτινοβολία (χρειάζεται 2-3 φορές λιγότερη δόση)
  • λιγότερος χρόνος λήψης της ακτινογραφίας
  • μικρότερο κόστος (η εκτύπωση σε film ακτινογραφίας είναι προαιρετική)
  • απεριόριστες δυνατότητες αποθήκευσης, ανάλυσης, επεξεργασίας και διαμοιρασμού των ακτινογραφιών
Το mex+ λογισμικό επεξεργασίας ακτινογραφίας. Χρησιμοποιώντας φίλτρο εξισορρόπησης εικόνας ενισχύονται οι οστικές δομές και γίνονται πιο εμφανή τα κατάγματα
Ψηφιακή μέτρηση γωνίας Cobb σκολίωσης και κλίσης λεκάνης.

Η χρήση των ακτινολογικών εξετάσεων στην ιατρική είναι απόλυτα αποδεκτή και δικαιολογείται σαφώς από τα πολλά και σημαντικά κλινικά οφέλη για τον ασθενή, τα οποία αντισταθμίζουν κατά πολύ το μικρό κίνδυνο από την ακτινοβολία. Με τη κλινική εικόνα, τη χρήση υπερηχογραφήματος μυοσκελετικού και τη λήψη ακτινογραφίας όπου απαιτείται μπορούμε να έχουμε έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση άμεσα στο ιατρείο χωρίς να ταλαιπωρηθεί  ο ασθενής.  Περιορίζεται έτσι, σημαντικά η ανάγκη για διενέργεια μαγνητικής τομογραφίας (ΜRI) η οποία έχει πολλαπλάσιο κόστος και μεγαλύτερη ταλαιπωρία, σε ασθενείς με συγκεκριμένες ενδείξεις.

To ορθοπαιδικό ιατρείο του Κυριάκου Δημητριάδη βρίσκεται στην οδό Ψαρών 19, 2408 Έγκωμη, Λευκωσία.

Περισσότερες πληροφορίες

www.dkorthosurgery.com, τηλ 22353000.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ