Όλοι γνωρίζουμε την ευεργετική επίδραση του νερού στον οργανισμό μας, αλλά συχνά ξεχνάμε να καταναλώσουμε επαρκείς ποσότητες μέσα στην ημέρα. Κι όμως, η μη επαρκής κατανάλωση νερού μπορεί να επιφέρει αφυδάτωση, προκαλώντας συμπτώματα, όπως ξηροστομία, κόπωση, δίψα, μειωμένα ούρα, ξηρό δέρμα, πονοκέφαλους, δυσκοιλιότητα και ζαλάδες.

Η σωστή κατανάλωση νερού
Η κατανάλωση «αρκετού» νερού κατά τη διάρκεια της μέρας είναι τόσο σημαντική; Το νερό, κάνει παραπάνω πράγματα από το να μας ξεδιψάει. Το σώμα μας χρησιμοποιεί νερό σε όλα του τα κύτταρα, σε όλα τα όργανα και τους ιστούς, ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος και συντηρεί άλλες σωματικές λειτουργίες. Έχετε βιώσει ποτέ ξηροστομία, ξηρό δέρμα ή μάτια; Διατηρώντας το σώμα ενυδατωμένο, πίνοντας νερό, βοηθάει στη διατήρηση των βέλτιστων επιπέδων υγρασίας σε αυτές τις περιοχές, καθώς και στο αίμα, τα οστά και τον εγκέφαλο. Το νερό επίσης βοηθάει στη προστασία του νωτιαίου μυελού, δρώντας σαν λιπαντική ουσία και προστατεύει τις αρθρώσεις. Το σώμα μας χάνει νερό με πολλούς τρόπους, μεταξύ των οποίων με την αναπνοή, τον ιδρώτα, τη πέψη, ή μέσω μιας ασθένειας που προκαλεί πυρετό, εμετό ή διάρροια. Η επαρκής πρόσληψη νερού επιτρέπει στο σώμα να αποβάλλει τα απόβλητα μέσω του ιδρώτα, της ούρησης και της αφόδευσης, για να αποβάλει τις τοξίνες. Τα νεφρά και το συκώτι χρησιμοποιούν νερό για να αποβάλλουν τα περιττά απόβλητα και τις τοξίνες, για να λειτουργεί καλά ο οργανισμός μας.

Η σωστή κατανάλωση νερού για τις έγκυες και τις θηλάζουσες

Οι έγκυοι και οι γυναίκες που θηλάζουν τα μωρά τους χρειάζονται πρόσθετες ποσότητες υγρών για να παραμείνουν ενυδατωμένες. Το Ίδρυμα Ιατρικής συνιστά στις εγκύους να πίνουν καθημερινά 2,4 λίτρα υγρών (περίπου 10 φλιτζάνια) και στις γυναίκες που θηλάζουν τα μωρά τους 3 λίτρα (περίπου 12,5 φλιτζάνια) την ημέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ