Σύμφωνα με προηγούμενες μελέτες η ύπαρξη καταθλιπτικών γονιών αυξάνει τον κίνδυνο να εκδηλώσουν τα παιδιά ψυχικές παθήσεις. Μάλιστα μελέτες που έγιναν σε διδύμους που υιοθετήθηκαν σε πολύ νεαρή ηλικία από διαφορετικές οικογένειες, εγκατεστημένες σε διαφορετικούς τόπους έδειξαν ότι εμφάνισαν τις ίδιες ψυχικές παθήσεις σε μεγαλύτερο ποσοστό οι μονοζυγωτικοί δίδυμοι και σε μικρότερο οι διζυγωτικοί.

Το ενδεχόμενο λοιπόν οι συγγενείς πρώτου βαθμού ακόμη και αν ζουν σε διαφορετικό περιβάλλον με διαφορετικά ερεθίσματα να εμφανίσουν ψυχικές διαταραχές είναι πολύ μεγάλο!

Τώρα οι επιστήμονες μετά από νέες μελέτες προχωρούν ακόμη ένα βήμα, γίνονται πιο συγκεκριμένοι όσον αφορά στις ψυχικές παθήσεις, δηλώνοντας ότι: «τα παιδιά των καταθλιπτικών γονιών είναι πολύ πιθανό να εμφανίσουν κατάθλιψη» .
Οι ερευνητές μελέτησαν 251 νέους με ηλικία 18 ετών και κατέληξαν στο ότι οι νέοι με καταθλιπτικούς γονείς εμφάνιζαν διπλάσιο κίνδυνο να πάθουν κατάθλιψη, να εξαρτηθούν από ναρκωτικές ουσίες και να εμφανίσουν τάσεις αυτοκτονίας, σε σχέση με τους συνομήλικους τους που δεν είχαν καταθλιπτικούς γονείς. Αν εκτός από καταθλιπτικούς γονείς είχαν και καταθλιπτικούς παππούδες τότε ο κίνδυνος μεγάλωνε ακόμη περισσότερο.

ΜΕΣΩhttp://www.aftodioikisi.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ