Μάριος Αγαθαγγέλου MD MSc

Επεμβατκός Ακτινολόγος

0
523

ΟΔρ Μάριος Αγαθαγγέλου γεννήθηκε στη Λευκωσία το1979 και μεγάλωσε στη Πάφο. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης το 2004.

Ακολούθως εξειδικεύτηκε στο Ακτινολογικό τμήμα του Γ.Ν.Α Γ.Γεννηματάς Αθηνών σε όλο το φάσμα της σύγχρονης ιατρικής απεικόνισης καθώς και στις απεικονιστικά καθοδηγούμενες επεμβατικές πράξεις που αφορούν την θεραπεία διαφόρων παθήσεων, αποκτώντας τον τίτλο ειδικότητας της Ακτινοδιαγνωστικής το 2015.

Παράλληλα έγινε κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) εξειδίκευσης στην Επεμβατική Ακτινολογία το 2013 με θέμα μεταπτυχιακής διατριβής “Η Φαρμακοκινητική του Χημειοέμβολισμού με σωματίδια που Εκλύουν Χημειοθεραπευτικά” στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επιπλέον ο Δρ Αγαθαγγέλου Μάριος εκπαιδεύτηκε στην Επεμβατική Ακτινολογία και στις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές υπο απεικονιστική καθοδήγηση στο King’s College Hospital NHS Trust, London, UK καθώς και στο Guy’s and St Thomas’ Hospitals NHS Trust, London, UK. Στη συνέχεια υπηρέτησε σε έμμισθη θέση ως locum specialty doctor στο Barts Health NHS Trust, London, UK αποκομίζοντας μεγάλη εμπειρία στο NHS UK.

Ως Επεμβατικός Ακτινολόγος έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ειδική εκπαίδευση στις επεμβατικές πράξεις αγγείων όπως η αγγειοπλαστική και το stenting στη περιφερική νόσο των αρτηριών. Επίσης εκπαιδεύτηκε στην τεχνική του εμβολισμού των ινομυωμάτων μήτρας, της κιρσοκήλης και τον χημειοεμβολισμό του καρκίνου του ήπατος. Εχει εκπαιδευτεί στις σύγχρονες, υπο απεικονιστική καθοδήγηση, ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους θεραπείας του χρόνιου πόνου που οφορούν οσφυαλγία, αυχεναλγία, πόνο στο γόνατο.

Ο Δρ Αγαθαγγέλου Μάριος εξασκέι την ειδικότητα της Επεμβατικής Ακτινολογίας στη Κύπρο απο το 2015 και έχει αναλάβει τη διεύθυνση του τμήματος Επεμβατικής Ακτινολογίας του Ιδιωτικού Νοσοκομείου Ευαγγελισμός στη Πάφο και του Νοσοκομείου Mediterranean στη Λεμεσό. Είναι επίσης συνεργάτης Επεμβατικός Ακτινολόγος στο τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α Γ.Γεννηματάς Αθηνών και διατηρεί ιατρείο στην Πάφο.

Ο Δρ Αγαθαγγελου είναι μέλος της Ευρωπαικής Εταιρείας Επεμβατικής Ακτινολογίας (CIRSE), μέλος της Ακτινολογικής Εταιρείας Βορείου Αμερικής (RSNA), μέλος του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου (GMC UK), μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Επεμβατικής Ακτινολογίας και μέλος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου.

Συμμετείχε σε δεκάδες ιατρικά συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με θέματα που αφορούν την Ακτινολογία, με παρουσιάσεις εργασιών ή ως μέλος οργανωτικής επιτροπής. Δημοσίευσε πολλαπλές εργασίες σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Τηλέφωνο : 96973434
Email : agathangeloumarios@gmail.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ