Οι ενδιαφέρουσες αυτές επιστημονικές εξελίξεις ανακοίνωθηκαν από την επιστημονική διευθύντρια της La Roche-Posay, Δρ. Sophie Seite ,στο πλασίο του του 14ου Πανελλήνιου συνεδρίου Δερματολογίας & Αφροδισιολογίας (1- τις 4 Νοεμβρίου) .

Σύμφωνα με την Δρ. Seite, από το 2011, η La Roche-Posay ως πρωτοπόρος στη μελέτη του μικροβιώματος του δέρματος, έχει διεξάγει 18 κλινικές μελέτες σε 1200 ασθενείς με διάφορες δερματολογικές παθήσεις με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

«Μέχρι σήμερα, οι συνήθεις θεραπείες για την ακμή επικεντρώνονταν σε ένα συγκεκριμένο  βακτήριο με μεγάλη σημασία σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της ακμής: το C. Acnes.

Πρόσφατες έρευνες της La Roche-Posay κατέδειξαν ότι ένα διαφορετικό γένος παίζει επίσης  σπουδαίο ρόλο στην προκαλούμενη φλεγμονή στην επιφάνεια του δέρματος: ο  Σταφυλόκοκκος.

Στο δέρμα με τάση ακμής, το μικροβίωμα -το ζωντανό οικοσύστημα που  ζει στην επιφάνειά του- παρουσιάζει έλλειψη ισορροπίας. Πέραν της  παρουσίας του C.  Acnes, παρατηρείται υπερανάπτυξη του Σταφυλόκοκκου. Η ανισορροπία αυτή μπορεί να  προκαλέσει αλλεπάλληλες φλεγμονώδεις αντιδράσεις, πράγμα που σημαίνει ότι οι ατέλειες  επανεμφανίζονται -ακόμα και μετά από αποτελεσματική θεραπεία.

Η Δρ. Sophie Seite, τόνισε πως το να σκοτώνεις τα βακτήρια στον οργανισμό δεν είναι πλέον ο σωστός τρόπος για να θεραπεύσεις μια ασθένεια ,αντίθετα ενέχει τον κίνδυνο να δημιουργήσεις ανθεκτικά μικρόβια.

Στη συνέχεια η Δρ. Seite, παρουσίασε τη δράση του EFFACLAR DUO και τα  αποτελέσματα της χρήσης ,για τη διόρθωση των σοβαρών ατελειών και την πρόληψη των σημαδιών ,σε περισσότερα από 13.000 άτομα που το χρησιμοποίησαν

Οπως εξήγησε το EFFACLAR DUO είναι ένα καινοτόμο σύμπλοκο πρεβιοτικών συστατικών που συμβάλλει στην  επανεξισορρόπηση του μικροβιώματος, στην ενίσχυση του φυσικού αμυντικού  μηχανισμού του δέρματος, και στη ρύθμιση της φλεγμονής

Η αποτελεσματικότητά του παρτηρήθηκε από τις πρώτες 12 ώρες είτε όταν χρησιμοποιήθηκε ως μονοθεραπεία είτε  ως συμπληρωματική αγωγή συνταγογραφούμενης  φαρμακευτικής αγωγής.

Οπως διαπιστώθηκε το μικροβίωμα του δέρματος ανέκτησε την ισορροπία του ,η  χαμηλού βαθμού φλεγμονή υποχώρησε με αποτέλεσμα τη συνολική βελτίωση των ατελειών και των σημαδιών.

Η Δρ. Seite,τόνισε επίσης ότι το προιόν όταν χρησιμοποιείται  προληπτικά σε δέρματα που έχουν τάση για ακμή  όπως για παράδειγμα σε άτομα που βρίσκονται στην εφηβεία  ,το μικροβίωμα ανακτά την ισορροπία του και προλαμβάνονται οι υποτροπές  .

ΜΕΣΩreal.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ