Αρχική Ειδήσεις To 60% των ενηλίκων δεν ασκείται καθόλου μυϊκά

To 60% των ενηλίκων δεν ασκείται καθόλου μυϊκά

0
To 60% των ενηλίκων δεν ασκείται καθόλου μυϊκά
Σχεδόν το 60% των Αμερικανών ενηλίκων δεν κάνει καμία άσκηση μυϊκής ενδυνάμωσης, σύμφωνα με το πρώτα ευρήματα που έχουν συλλεχθεί πάνω στο θέμα.

Οι Αμερικανικές οδηγίες λένε ότι πρέπει να κάνουμε βάρη, καθίσματα ή πους απς τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα ή και περισσότερο, για να διατηρήσουμε την καλή υγεία και να μειώσουμε τους κινδύνους για διαβήτη, καρκίνο και καρδιακά νοσήματα. Τα δεδομένα όμως σχεδόν 400.000 ενηλίκων στις Η.Π.Α. δείχνουν ότι μόνο το 1/3 των ανδρών και το ¼ των γυναικών ακολουθούν τις οδηγίες.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Βόρειου Κουίνσλαντ της Αυστραλίας λένε ότι οι ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης δεν προωθούνται στον ίδιο βαθμό με την αερόβια άσκηση από τους επαγγελματίες της υγείας.

Έρευνα:

Οι συμμετέχοντες, ηλικίας 18-80 ετών, ερωτήθηκαν για το πόσες φορές γυμνάστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα με ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης. Μιλάμε για το είδος άσκησης που χρησιμοποιεί αντίσταση στο χτίσιμο της δύναμης, της αντοχής και της μάζας των μυών, όπως τα καθίσματα και τα σκουάτ. Περίπου το 58% των συμμετεχόντων ανέφερε ότι δεν κάνει καμία από τις προαναφερθείσες ασκήσεις.

Σε αυτό το ποσοστό των ενηλίκων, οι παράγοντες που συνυπολογίστηκαν ήταν η προχωρημένη ηλικία, το χαμηλότερο εισόδημα και η εκπαίδευση αλλά και η παχυσαρκία. Όσοι όμως ασκούνταν, είχαν και λιγότερες πιθανότητες για πολλαπλά προβλήματα υγείας, όπως ο διαβήτης και η παχυσαρκία.

“Αυτή η έρευνα είναι η πρώτη που δείχνει το κατά πόσο οι Αμερικανοί ενήλικες γυμνάζονται με ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης και κατά πόσο αυτές οι ασκήσεις αποτρέπουν την εμφάνιση προβλημάτων στη συνολική υγεία μας”, δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Τζέισον Μπένι.

Η ομάδα υποστηρίζει ότι τόσο οι επαγγελματίες υγείας όσο και οι φορείς δημόσιας υγείας πρέπει να ενημερώσουν τον κόσμο για τη μυϊκή ενδυνάμωση, έτσι όπως κάνουν και για την αερόβια.

Επιπρόσθετα, η ομάδα του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια βρήκε ότι το 26% των Αμερικανών κάθεται για περισσότερες από 8 ώρες ημερησίως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ