Της Στέφανη Δημητριου – Πιστοποιημένη Instructor Pilates , Aπόφοιτος Πανεπιστημίου Frederick (Aθλήτρια Ρυθμικής και ενόργανης Γυμναστικής)

H μέθοδος Πιλάτες είναι μία αυτο -βιωματική μέθοδος εκγύμνασης η οποία σχεδιάστηκε από τον Joseph Hubertus Pilates (1880-1967) ο οποίος ήταν Ελληνογερμανικής καταγωγής και  το 1926 μετανάστευσε στην Νέα Υόρκη όπου και άνοιξε το πρώτο στούντιο πιλάτες με πρώτους πελάτες καλλιτεχνικό κόσμο .

Καλοκαίρι με ψηλές θερμοκρασίες στο νησί μας και συστήνουμε το  Aqua Pilates, δηλαδή πιλάτες το νερό η υδρογυμναστική στην θάλασσά η σε πισίνα κλειστή ή ανοικτή συνδυασμένη με ποικιλία διάφορών ασκήσεων μέσα στον νερό  

Δεν χρειάζεται να είστε επιδέξιος κολυμβητής , το Aqua Pilates θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε ευεξία και να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση μέσα από της ασκήσεις στο νερό. 

Αυτό το είδος γυμναστικής δεν έχει όριο ηλικίας , είναι ένα είδος γυμναστικής κατάλληλο για όλες τις ηλικίες  και μάλιστα λειτουργεί ευεργετικά για άτομα που έχουν υποστεί τραυματισμούς, αρθρίτιδα ή οστεοπόρωση, ρευματοπάθειες ή και άλλα νοσήματα.

Στη Κύπρο μέσα από το πολλά καλά που απολαμβάνουμε, όπως ο ήλιος  και η  θάλασσα μπορείτε να εφαρμόζετε το Aqua Pilates έξι μήνες το χρόνο στην θάλασσα και τους υπόλοιπους σε πισίνα.  

Το Aqua pilates είναι η άσκηση μέσα στο νερό, με ασκήσεις, οι οποίες μπορούν να εκτελεστούν εύκολα, βοηθούν στον έλεγχο της αναπνοής, στην τόνωση του δέρματος, τεντώνουν τους μύες του σώματος μας και χαλαρώνουν το νευρικό σύστημα και ενδυναμώνουν το μυϊκό μας σύστημα χωρίς να επιβαρύνουν τις αρθρώσεις. Όπως αναφέραμε προηγουμένως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το Aqua pilates μπορεί να γίνει επίσης και στην θάλασσαοπότε έτσι μπορείτε να μείνετε σε φόρμα κατά την διάρκεια των διακοπών σας. Στην πισίνα όπως και στην θάλασσα οι ασκήσεις Πιλάτες έχουν την ευχέρεια να γίνονται πιο ευκολά από το στερεό έδαφος λόγω της της άνωσης και της σταθερότητας που παρέχει το νερό σε ασκήσεις ισορροπίας. Το δυσκολότερο  μέσα στο νερό να μπορέσει κάποιος να κρατήσει την σωστή στάση σώματος, σε συνδυασμό με την αναπνοή εκτελώντας ασκήσεις αλλά με λίγη πρακτική και εξάσκηση αυτό πετυχαίνετε. Με το πιλάτες στο νερό βελτιώνεται τρομερά  η ισορροπία και η στάση του σώματος διότι οι περισσότερες ασκήσεις ενεργοποιούν τους μυς της ράχης και της σπονδυλικής στήλης.

Η θετική διάθεση που πηγάζει από το Aqua pilates, συμβάλει στην  αυτοεκτίμηση και ικανοποίηση του ατόμου  και αποτελει στοιχεία για την παραγωγή σωματικής και ψυχολογικής ενέργειας καθιστώντας ένα άτομο περισσότερο  κινητικό ,λειτουργικό,  παραγωγικό και ευδιάθετο. 

Η άσκηση στο νερό οδηγεί στον καλύτερο έλεγχο του καθημερινού στρες και βελτιώνει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στην επιβράδυνση των φυσιολογικών λειτουργιών ενός ανθρώπου και ιδιαίτερα συμβάλει  πάνω από όλα σε έναν υγιή τρόπο ζωής που στην καθημερινότητα ενισχύει  την ψυχική και σωματική μας υγεία. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ