Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη – Δημοσιογράφος και αθλήτρια πολεμικών τεχνών

Ο χορός, όπως και κάθε άλλη μορφή άσκησης, έχει πολύτιμα οφέλη στη σωματική και ψυχική υγεία του ανθρώπου που ασχολείται με αυτή. Ως μία μορφή σωματικής άσκησης, συντελεί στο να αποκτήσει ο χορευτής ένα όμορφο και καλλίγραμμο σώμα. Με αποτέλεσμα το άτομο να αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση , να βελτιώσει την καρδιαγγειακή λειτουργία αλλά και διάφορες μορφές ανωμαλιών στη σπονδυλική στήλη ( σκολίωση, λόρδωση). Ο χορευτής μέσω της εξάσκησης αποκτάει ικανότητες όπως σταθερότητα, ευλυγισία και ευκινησία.

Ο χορός ως μία από τις πιο ευχάριστες μορφές άσκησης, απελευθερώνει τον άνθρωπο από το άγχος που βιώνει στην καθημερινή του ζωή και τον καλεί να φέρει στην επιφάνεια τη χαρά που κρύβει μέσα του. Συνδράμει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και προάγει την επαφή του χορευτή με άλλους ανθρώπους, συντελώντας έτσι στη μεγαλύτερη κοινωνικοποίησή του. Έτσι, ο ασκούμενος χορευτής μαθαίνει να εναρμονίζει το σώμα και το πνεύμα του, να αγωνίζεται για να γίνει καλύτερος και να αποβάλλει από μέσα του όλες τις αρνητικές σκέψεις.

Ο δάσκαλος, όπως σε κάθε αντικείμενο μάθησης, αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι και στο χορό. Είναι, αναμφίβολα, το πρόσωπο που καθοδηγεί το μαθητή στη γνώση και πορεύεται μαζί του στο δύσκολο και ευχάριστο συνάμα δρόμο της κατάκτησης προς αυτή. Ο δάσκαλος πρέπει να δείχνει στο μαθητή ότι η αγάπη για το αντικείμενο που επέλεξε να ακολουθήσει είναι το κλειδί για την αποκρυπτογράφηση κάθε δύσκολης κίνησης. Είναι σημαντικό το άτομο που επιθυμεί να ασχοληθεί με το χορό να μην εμπιστευτεί τον οποιονδήποτε, αλλά να επισκεφτεί κάποιες σχολές ώστε να έχει μία συνολική εικόνα για την παιδεία και το χαρακτήρα του δασκάλου αλλά και την καθαριότητα και υπευθυνότητα της σχολής στην οποία θα εμπιστευτεί το σώμα του. Έτσι, μέσω της αμφίδρομης σχέσης δασκάλου – μαθητή, ο επίδοξος χορευτής θα μάθει ότι όταν οι άνθρωποι συνεργάζονται μπορούν να φτάσουν ψηλά.

Ο χορός είναι , πράγματι, μία σπουδαία μορφή άσκησης η οποία συμβάλλει στην πνευματική και σωματική υγεία του ανθρώπου, αλλά και στη βελτίωση της ίδιας της ψυχολογίας του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ