Περισσότερα από 100 παιδιά στην Ελλάδα, που προσβλήθηκαν από κορονοϊό, εμφάνισαν το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο των παιδιών (MIS-C).
Πρόκειται για ένα κλινικό σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από πολυοργανική συμμετοχή, με εκδηλώσεις από το αναπνευστικό, το γαστρεντερικό ή το καρδιαγγειακό σύστημα, αιματολογικές ή βλεννογονοδερματικές αλλοιώσεις.
Πυρετος πάνω από 38 βαθμούς Κελσίου που διαρκεί μέχρι και πέντε μέρες, έμετοι, πόνος στην κοιλιά,διάρροιες, μυοκαρδίτιδα είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα και σοβαρά συμπτώματα του πολυσυστηματικού φλεγμονώδους συνδρόμου.

Η έναρξη των συμπτωμάτων εμφανίζεται μετά από 2-6 εβδομάδες μετά την νόσηση με τον Covid.

Στα μικρά παιδιά, που έχουν μέση ηλικία επτά ετών, σύμφωνα με ιταλική έρευνα από γιατρούς του Μπέργκαμο, τα συμπτώματα του νέου συνδρόμου μοιάζουν περισσότερο με εκείνα της Καβασάκι, ενώ οι έφηβοι και οι νέοι ενήλικες εμφανίζουν πιο έντονη φλεγμονώδη αντίδραση στον κοροναϊό, η οποία απειλεί σοβαρότερα την καρδιά τους και άλλα όργανα, σύμφωνα με άλλη αμερικανική έρευνα.
Η θεραπεία θα εξαρτηθεί από την σοβαρότητα των συμπτωμάτων και από το ποιο όργανο έχει επηρεασθεί. Τις περισσότερες φορές θα χρειαστεί νοσηλεία σε νοσοκομείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ